Χρήσιμες συμβουλές
Για 5 κιλά ελιές
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τις ελιές σε δύο-τρία σημεία χωρίς να φτάσετε στον πυρήνα.
Στη συνέχεια τις βάζετε σε μία λεκάνη με νερό να τις σκεπάζει για τουλάχιστον 10 ημέρες.
Κάθε μέρα ξεπλένετε και αλλάζετε το νερό.
Την δέκατη μέρα δοκιμάζετε και αν έχουν ξεπικρίσει τις...
με ξύσμα σοκολάτας, που θα φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας σκέτη σοκολάτα,
λευκή ή κουβερτούρα ξύνοντάς τη με το εργαλείο ξεφλουδίσματος των λαχανικών
στη φρουτοσαλάτα, πριν τις κόψετε και τις ξεφλουδίσετε, βουτήξτε τις για 5 λεπτά σε παγωμένο νερό !
στη ζύμη από το κέικ και τα τσουρέκια σας, πασπαλίστε τις πρώτα με λίγο αλεύρι !
Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε ένα ψάρι
στη συντήρηση για κατανάλωση
έπειτα από 3-4 ημέρες ο καλύτερος
τρόπος είναι ο τριμμένος πάγος.
για τις σος στο φαγητό σας
μπορείτε να βάλετε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι γάλα
και τρεις γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο .
Το τοποθετείτε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία
και πριν αρχίσει να βράζει το αποσύρετε από τη φωτιά,
και χτυπάτε το μείγμα στο...
για περισσότερο χρόνο βράζοντας τόσο γάλα με νερό και
αλάτι, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί η φέτα σας σε σκεύος
της επιλογής σας
Βράζετε το μίγμα, αφήνετε να κρυώσει τελείως και περιχύνετε με αυτό
μέσα στο σκεύος το τυρί που θέλετε να συντηρήσετε.
Για να έχουμε πάντα διαθέσιμο το δικό μας χυμό λεμονιού,
αγοράζουμε λεμόνια το χειμώνα που είναι και η εποχή τους,
τα στύβουμε και γεμίζουμε με το χυμό τους παγοθήκες μιας χρήσης.
Έτσι, κάθε φορά που χρειαζόμαστε χυμό λεμονιού, βγάζουμε απο
την κατάψυξη την απαιτούμενη...
info@krisisbazaar.com