Για τη συνταγή
χρειαζόμαστε
500 γρ φασόλια γίγαντες (αν είναι Καστοριάς καλύτερα)
1 μέγαλο φλυτζάνι σαλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο.
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
2-3 λουκάνικα (προεραιτικά)
Χρόνος προετοιμασιας 10 λέπτα
Κόστος 3-5 ευρώ
Έκτελεση
Βάζουμε από το βράδυ της προηγούμενης
τους γίγαντες σε μιά λεκάνη ή κατσαρόλα
με μπόλικο νερό για να φουσκώσουν.
Την επόμενη, όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε
τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε μέσα σε αρκετό νερό
μέχρι να μαλακώσουν.Στραγγίζουμε και κρατάμε
1 φλυτζανι νερό από αυτό που βράσαμε μέσα τα φασόλια
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
στο ελαιόλαδο.
Στη συνεχεια προσθέτουμε στο τηγάνι την σάλτσα ντομάτας και
την ζάχαρη αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για
3-4 λεπτά.
Βάζουμε τα φασόλια σε βαθύ ταψί, προσθέτουμε
τη σάλτσα, τα λουκάνικα, αν έχουμε και
την ρίγανη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 30 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και δύο
κουταλιές της σούπας κέτσαπ στο
φαγήτο πριν το σερβίρουμε
Καλή επιτυχία !
info@krisisbazaar.com