Για την κρεατόσουπα χρειάζεστε
750 μοσχαράκι για σούπα (π.χ ελιά ή ουρά
3 πατάτες
2 πράσα
2 μεγάλα καρότα
1 φέτα σελινόριζα με πάχος 1 εκ
1 φλυτζάνι ρύζι
Άλατι -Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κόστος συνταγής 8 ευρώ περίπου
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
Έκτέλεση
Βράζουμε το κρέας σε μιά κατσαρόλα με
3 λίτρα νερό, ώσπου να μαλακώσει.
Ταυτόχρονα πλενουμε και καθαρίζουμε
τα λαχανικά μας.Κόβουμε τις πατάτες
σε μεγάλους κύβους, τα καρότα και
τα πράσα σε ροδέλες ενώ τη σελινόριζα
σε λεπτές φέτες ή όπως σας αρέσει.
Ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα
και όταν μαλακώσουν και αυτά προσθέτουμε
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο, άλατι και λίγο πιπέρι
και αν θέλουμε 1 φλυτζάνι ρύζι.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά
ή ώσπου να ψηθεί το ρύζι και
λιγο πρίν αποσύρουμε την κατσαρόλα
από τη φωτιά προσθέτουμε και λίγο
μαιντανό ψιλοκομμένο.
και Κάλη όρεξη
Διαβάστε επίσης: Ριζότο
info@krisisbazaar.com