Κρεατόσουπα

2012-11-17 15:27

Για την κρεατόσουπα χρειάζεστε

750 μοσχαράκι για σούπα (π.χ ελιά ή ουρά

3 πατάτες

2 πράσα

2 μεγάλα καρότα

1 φέτα σελινόριζα με πάχος 1 εκ 

1 φλυτζάνι ρύζι

Άλατι -Πιπέρι

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Κόστος συνταγής 8 ευρώ περίπου

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

Έκτέλεση

Βράζουμε το κρέας σε μιά κατσαρόλα με 

3 λίτρα νερό, ώσπου να μαλακώσει.

Ταυτόχρονα πλενουμε και καθαρίζουμε

τα λαχανικά μας.Κόβουμε τις πατάτες

σε μεγάλους κύβους, τα καρότα και 

τα πράσα σε ροδέλες ενώ τη σελινόριζα

σε λεπτές φέτες ή όπως σας αρέσει.

Ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα 

και όταν μαλακώσουν και αυτά προσθέτουμε

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο, άλατι και λίγο πιπέρι

και αν θέλουμε 1 φλυτζάνι ρύζι.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά 

ή ώσπου να ψηθεί το ρύζι και

λιγο πρίν αποσύρουμε την κατσαρόλα 

από τη φωτιά προσθέτουμε και λίγο

μαιντανό ψιλοκομμένο.

και Κάλη όρεξη

Διαβάστε επίσης: Ριζότο

 

info@krisisbazaar.com