Για τη συνταγή χρειάζεστε
2 κιλά πατάτες
2 κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη
125 γρ. μπέικον σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αλάτι-πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Κόστος συνταγής 2-3 Ευρώ
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες από την προηγούμενη ή κάποιες ώρες πριν.
Στην συνέχεια καθαρίζετε τις πατάτες και κόβετε τα κρεμμύδια
σε κυβάκια. Βάζετε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά φυτίνη και τσιγαρίζετε
το μπέικον που έχετε κόψει επίσης σε κύβους και στη συνέχεια
και το κρεμμύδι μέχρι ναροδίσει ελαφρά.
Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα τοποθετείτεσε μιά πιατέλα,
πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Έπειτα βάζετε στο τηγάνι 4 κουταλιές της σούπας φυτίνη
και όταν ζεσταθεί κοβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζετε
μέχρι να γίνουν τραγάνες. Ενδιάμεσα δεν ανακατεύετε, μονο μετά
απο 10 λέπτα τις γυρίζετε προσεκτικά για να ροδίσουν και απο τις
δύο πλευρές. Μετα απο 20 λέπτα προσθέτετε και το μπέικον
με τα κρεμμύδια για 2-3 λέπτα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά.
Σερβίρονται ζεστες
Καλή επιτυχία.
Δείτε επίσης :Schnitzel με αυγό και κίτρινο τυρί
info@krisisbazaar.com