Για τη ρεβιθάδα χρειάζεστε
½ κιλού ρεβίθια
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά μπούκοβο
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
2 -3 μικρές καυτερές πιπερίτσες (προαιρετικά)
αλάτι – πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
Κόστος συνταγής : 4 ευρώ περίπου
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με μπόλικο νερό
και με δύο κουταλιές σόδα από το προηγούμενο βράδυ
για να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε
τα ρεβίθια και ξεπλένουμε καλά. Ξαναγεμίζουμε την
κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα
ρεβίθια με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουνε ελαφρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τη σάλτσα ντομάτας,
τις πιπερίτσες και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο
μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και να δέσει η σάλτσα.
Καλή επιτυχία!
info@krisisbazaar.com