Συνταγή Σουφλε σοκολάτας για αρχάριους
Και λόγω των εγκαινίων σήμερα
δημοσιεύουμε τη συνταγή για ένα καταπληκτικό σουφλε σοκολάτας.
Χρειάζεστε :
7 Αυγά
2 φλιτζάνια φαρίνα
2 βανίλιες
1 κουταλιά γλυκού baking powder
1 φλιτζάνι ζάχαρη
250 γραμμάρια μαργαρίνη
375 σοκολάτα κουβερτούρα
λίγη άχνη . Αν δεν έχετε άχνη βάλτε λίγη ζάχαρη στο multi χτυπηστε καλά και ιδού !
1 φόρμα για κέικ
Κόστος υλικών: 5,5 Ευρώ περίπου
Χρόνος προετοιμασίας :10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος :16-20 λεπτά με αντιστάσεις στους 250 βαθμούς
Εκτέλεση:
Σπάτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε με την μαργαρίνη
σε μπέν μαρί.Αν δεν έχετε το κατάλληλο σκεύος βάζετε νερό σε μία
μεγάλη κατσαρόλα, ρυθμίζετε τη θερμοκράσια στο 5-6 και τοποθετείτε
ένα τάπερ ή αλλο πλαστικό σκεύος με τη διάμετρο περίπου της κατσα
ρόλας μεσα στο νερό και ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να λιώσουν
και να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες στη δυνατή ταχύτητα
του μίξερ για 4-5 λεπτα και μετά χαμηλώνετε ταχύτητα και προσθέτετε
το μίγμα κουβερτούρας-σοκολάτας μέχρι να αφομοιωθεί με τα
υπόλοιπα υλικά.Στη συνέχεια αφού χαμηλώσετε κι άλλο την ταχύτητα
του μίξερ προσθέτετε τη φαρίνα με το baking pawder σίγα-σίγα
και αφήνετε να χτυπηθούν για 3-4 λεπτά.
Βουτυρώνετε και αλευρωνετε τη φόρμα του κέικ
τοποθετήτε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνα
στους 250 βαθμούς για 16-20 λεπτά.
Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο,αφήνετε να κρυώσει και αφοόυ κρυώσει
την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα τισ αρεσκείας σας.
πασπαλίζετε με άχνη και προετοιμάζεστε για την χαρά της σοκολάτας ...
Το αποτέλεσμα!