Για την τάρτα
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 κουταλακι της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
1 χτυπημένο αυγό
4 κουτιές της της σούπας χλιαρό νερό
1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμόνι
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο
200 γραμ κασέρι τριμμένο
2 κρέμες γάλακτος
4 αυγά
φρυγανιά για το πασπάλισμα
Χρόνος προετοιμσίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30-40 Λεπτα
Κόστος συνταγής 8 ευρώ περίπου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τη βάση όλα τα υλικά
και τα πλάθουμε σε ζύμη.
Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι για τούρτα
με άνοιγμα ή αν δεν έχουμε σε ένα στρόγγυλο ταψί
στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόχαρτο.
Στρώνουμε τη ζύμη σηκώνοντας τα πλαϊνά μέχρι
τη μέση περίπου του ταψιού.
Κόβουμε το φιλετάκι κοτόπυλι σε λεπτές λωρίδες
και το βράζουμε με λίγο αλάτι για πέντε λέπτα.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις λωρίδες στη
ζύμη.Ρίχνουμε απο πάνω το τριμμένο κασέρι.
Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος με τα αυγά και περιχύνουμε
με αυτό τη τάρτα.
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμους για 30-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία
Διαβάστε επίσης:Κρεατόσουπα
info@krisisbazaar.com